25-11-10

Twee records en wat varia

Hier  zijn we dan terug met een aantal aardappelweetjes.En we beginnen met een nieuw gevestigd record.Friturist Chris Verscheuren uit Moerzeke bakte gedurende 83 uur frietjes.Dat is elf uur meer dan het vorige record.De helft van de opbrengst(4000 bakjes friet) gaat naar het ‘funteam’ van UZ Leuven.

Een andere gebeurtenis waarbij veel bakjes friet gevuld mochten worden : een pastoor uit Laarne trakteerde zijn parochie op frieten met stoverij.Het is mij niet bekend welke portie het betrof.Een groten of een kleintje.

Wist je dat in het Belgisch paviljoen in China onlangs “Chez leon” frietjes serveerde?Zestien frietjes voor 2 euro.

Hopelijk worden onze frieten hier niet zo duur nu de aardappeloogst weeral eens tegenvalt.Eerst te droog en nadien te nat,veel te nat.Een andere belager is het aardappelcysteaaltje,een klein wormpje die de teelt in gevaar brengt en de export naar Rusland onmogelijk maakt.

Er is ook goed nieuws voor onze topsporters want elfstedenwinnaar Henk Angemont beweert dat topsporters wel af en toe een frietje mogen eten.Met mate natuurlijk.

 

Wat kan een friturist allemaal overkomen ?Momenteel is het de rage om het oud frietvet te stelen.Op zich geen grote buit maar het brengt wel de legale ophalers in de problemen.

Aan de Makro in Machelen verdween dan weer een volledige mobiele frituur (nieuwwaarde bijna 40000 euro)

Tijdens een uit de hand gelopen burenruzie belande een molotovcocktail in een frituur maar zonder erg .

Het ware jammer van zijn moeite om het hier niet te vermelden.Chris Voigt is lid van de “Washington State Potato Commision” en besloot om gedurende 60 dagen alleen maar aardappel te eten.Begonnen op 1 Oktober gaat hij door tot 29 November.Doel van dit alles is om aan te tonen dat de aardappel belange niet zo’n dikmaker is als wel eens beweerd wordt.Hij mag er nog niet aan denken wat hij na afloop het eerst zal eten.(20potatoesaday.com)

Naar aanleiding van “de week van de smaak” wil ik u volgend linkje niet onthouden :

De Week van de Smaak in Vlaanderen - Expatatas

Tenslotte kan ik hier nog twee redenen opgeven om nog eens een frisse neus te halen.Vanaf Zondag heeft in Kortrijk Expo Interpom plaats.Via hun website kan u binnen aan halve prijs en kan u palaveren tussen de allergrootste mastodonten.

Of kiest u eerder voor de verleidelijke burger van Quick: “de supprèmes Allumettes” met fijne frietjes.Beschikbaar tot ergens begin volgende jaar.

Smakelijk.

09:59 Gepost door md in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frieten, frituur, aardappel, record |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.