27-02-10

Vrolijke vrienden

Beweren dat het eten van frietjes je 20 minuten gelukkig maakt is misschien ver gezocht en toch wordt de stelling wetenschappelijk onderbouwd.Koolhydraten en vetten zorgen voor een verandering in de hormonenspiegel en zo zorgen de zaligmakende frietjes voor een korte extase.Bij overmaat echter verdwijnt het effect echter en gaat de weegschaal letterlijk de verkeerde kant uit.

Maar wat is gelukkig zijn? Het geluk hebben lang en gelukkig te leven. Een ding dat hierbij kan helpen is het bakken van gezonde frietjes.

Zo is de universiteit  van Gent er al in geslaagd om frieten te bakken met minder acrylamide dankzij het enzym asparaginase.Deze toepassing echter is niet meteen in de handel terug te vinden maar we kunnen zelf een paar eenvoudige aanbevelingen in acht nemen.Zo gebruik je alleen ,niet te koel bewaarde,niet al te oude frietaardappelen die niet al te heet en niet te bruin afgebakken worden.Een tijdje de ongebakken frieten onder heet water zetten zou ook helpen…

 

Je ziet het : zolang je het niet te bruin bakt kan je lang van je frietjes genieten.”The Codmother” is onlangs overleden maar toen was ze al bijna 102 jaar.In haar frituristenloopbaan zal ze wel heel wat “vrolijke vrienden” gehad hebben.

 

deredactie.be: Ongelukkig? Eet een frietje!

 

Het Nieuwsblad - UGent werkt aan gezondere frietjes

13-02-10

Nultolerantie

Het gaat hier niet om de veiligheid in de hoofdstad van ons klein land maar wel hoever een boer kan gaan om zijn oogst te verdedigen.

Want sommige boeren gaan over tot drastische middelen : Zo is er een Russische boer die wel drie zelf in elkaar geknutselde(met zout gevulde) explosieven op zijn aardappelveld plaatste.Niemand minder dan zijn eigen buur geraakte zo gewond aan zijn lip.De drieënzeventigjarige boer  Alexander Skopintsev werd veroordeeld tot 2.5 jaar voorwaardelijk

Rus plant piepers en bommen op akker -  Laatste nieuws binnenland en buitenland | MSN Nieuws

Man convicted over landmine garden - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)

Russian farmer plants explosives along with spuds - wtop.com

 

Een ander verhaal speelt zich af in Hongarije vorig jaar waar een Belgische boer P. Feliers tijdens de aardappeloogst zijn geweer meeneemt om Romazigeuners te verdrijven.Waar ze eerst de overgebleven kleine aardappelen oprapen gaan ze ook over tot de echte oogst om zo talrijk als ze zijn de aardappelboer zelf te hinderen.Maar hier is het blijkbaar en gelukkig zonder veel erg afgelopen.

De toeren die een aardappelboer moet uithalen – nrc.next

 

Dus beste mensen bij het rapen van de “ Gouden Carolus” oppassen voor de obus.

 

08:46 Gepost door md in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aardappel, landbouw |  Facebook |