27-02-10

Vrolijke vrienden

Beweren dat het eten van frietjes je 20 minuten gelukkig maakt is misschien ver gezocht en toch wordt de stelling wetenschappelijk onderbouwd.Koolhydraten en vetten zorgen voor een verandering in de hormonenspiegel en zo zorgen de zaligmakende frietjes voor een korte extase.Bij overmaat echter verdwijnt het effect echter en gaat de weegschaal letterlijk de verkeerde kant uit.

Maar wat is gelukkig zijn? Het geluk hebben lang en gelukkig te leven. Een ding dat hierbij kan helpen is het bakken van gezonde frietjes.

Zo is de universiteit  van Gent er al in geslaagd om frieten te bakken met minder acrylamide dankzij het enzym asparaginase.Deze toepassing echter is niet meteen in de handel terug te vinden maar we kunnen zelf een paar eenvoudige aanbevelingen in acht nemen.Zo gebruik je alleen ,niet te koel bewaarde,niet al te oude frietaardappelen die niet al te heet en niet te bruin afgebakken worden.Een tijdje de ongebakken frieten onder heet water zetten zou ook helpen…

 

Je ziet het : zolang je het niet te bruin bakt kan je lang van je frietjes genieten.”The Codmother” is onlangs overleden maar toen was ze al bijna 102 jaar.In haar frituristenloopbaan zal ze wel heel wat “vrolijke vrienden” gehad hebben.

 

deredactie.be: Ongelukkig? Eet een frietje!

 

Het Nieuwsblad - UGent werkt aan gezondere frietjes

De commentaren zijn gesloten.