23-07-09

(On)fortuinlijke monumenten

Het oudste levende monument van ons land heeft onze Nationale feestdag niet meer mogen meemaken.De ruim achthonderdjarige oude eik te Kortessem of wat er nog van overschoot werd zaterdag jl. getroffen door een windhoos.En over deze boom doen allerhande verhalen de ronde . Dat hij ooit 10 meter stamomtrek had , dat in de holle stam plaats was voor vier kaartspelers aan een tafeltje of dat het ooit de vertrekplaats was van de plaatselijke roversbende “ de bokkenrijders”.

Enfin er wordt nu gezocht naar de opvolger van de gesneuvelde “ Onze Lieve Hereboom”

Het Nieuwsblad - Gemeente Kortessem: Gezocht: nieuwe oudste boom van Vlaanderen

 

Dit brengt ons bij andere monumenten van dit land. In een stemming moesten ” het Atomium” en “Manneke Pis” de duimen leggen voor het frietkraam want dit werd uitgeroepen tot het gezicht van België .

 

En het moet ons dan niet verwonderen dat het woord ‘friturist’ een plaatsje veroverd heeft in Vandaele…

 

Actueel nieuws over frituren ? Er is er altijd wel eentje dat overvallen wordt , afbrand , veranderd van uitbater of creatief uit de hoek komt zoals frituur ‘Shakespeare’ te Avelgem waar de uitbaatster eigen schilderwerken in de frituur tentoonstelt.

 

We sluiten af met een aardappelnieuwsje :”Fortuna” is een toekomstig aardappelras bestand tegen de aardappelplaag of Phytophtora infestans. Deze belager is geen echte schimmelziekte maar kan toch heel wat schade aanrichten.

De ver van mijn bed show ?

Had u gedacht want zieke planten in uw tuin zijn mogelijks aangetast door P lateralis of P.ramorum , twee varianten.

 

En voor de scheve komkommers is er niet veel fortuin weggelegd want werden die niet door de veilingen  massaal gedumpt ?

De commentaren zijn gesloten.