04-07-09

Komkommertijd nabij .

Een wandeling tussen de uitgestrekte Noord-Franse aardappelvelden deed me eraan herinneren dat ik hier nog een blogje te runnen heb.Nochtans stonden de aardappelen reeds mooi in bloei.

En zijn we al in komkommertijd zonder nieuws vallen we hier niet. De komkommers zelf zijn het eerst aan de beurt : voortaan hoeven ze niet meer echt recht te zijn om verkocht te kunnen worden.(bananen daarentegen…)

 

Valt de prijs van primeuraardappelen tegen voor de toekomstige oogst moet men al beregenen.

 

Er is ook goed nieuws : “Titus de tafelschuimer” is nu aan het werk als afwasser in een restaurant.

 

Een nieuwe trend die wat aanpassing zal vragen is dat steeds meer Chinezen bereid zijn om een frituur te runnen : Het Nieuwsblad - Chinezen pikken onze frietkoten in

 

Tussendoor 50 tips om het op en rond “de bbq” gezellig te houden en het hoeft niet altijd met een aardappel :Het Nieuwsblad - De 50 ultieme tips voor een geslaagde BBQ

 

Dan hebben we nog twee studies te verteren.

“Fastgood is al even verslavend als tabak” : door de juiste mix van suikers,zout en vet krijgen we alleen meer zin in fastfood (volgens David Kessler)

 

Een andere studie heeft het over de relatie kanker en voedingsgewoonte , meer bepaald het vleesverbruik. En het hoeft niet meer gezegd te worden dat een(overmatig) vleesverbruik schadelijk kan zijn.

 

Maar wat heeft dit met fastfood en aardappelen te maken?

 

Eigenlijk komt er een Nederlands minister met een plan te voorschijn om het vleesverbruik in te perken !

Wat dacht u van bitterballen waarin sprinkhanen verwerkt zijn of hamburgers met een krokante meelwormensmaak  ?

 

Niets aan de hand want het schijnt gezonder te zijn voor de mens en zijn leefmilieu…

 

 

 

 

 

22:42 Gepost door md in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fastfood, meelwormen, komkommers |  Facebook |

Commentaren

Weer eens komen lezen en wat zie ik dat je bijna je blog vergeet?
Velen geven de fout aan facebook. De bloggers trokken er masaal naartoe en de trouwe lezers denken dat ze verwaarloosd worden.
Ik blog gewoon verder en maak geen blog van mijn facebook profiel.
Patatjes dat is een hele geschiedenis. Ik vind het wel spijtig dat wij zoveel vreemde aardappelen voorgeschoteld krijgen terwijl we in ons landje zo'n goede patatten hebben.
Groetjes fijn frietje en tot kijk.

Gepost door: Emmy | 07-07-09

De commentaren zijn gesloten.