30-11-08

Interpom

De vakbeurs Interpom heeft nog tot dinsdag plaats in de expohallen te Kortrijk . De aardappelteelt in al zijn facetten . Net nu is het moment gekomen om aan de noodbel te trekken daar de prijzen van de aardappelen echt gekelderd zijn en de productiekosten maar verder stijgen .

De Tijd: Aardappeltelers in grote problemen

 

Laat ons ook eens terugblikken op de tentoonstelling  Odyssey of the potato die dit jaar tijdens IYP te Brugge gehouden werd.

 

Tijdens deze beurs worden op Zondag uit de  Genomineerden de beste aardappelboer gekozen .

 

Uiteraard zijn er tal van nieuwigheden maar besparen u de bijhorende vaktaal : Ge Force rijenfrees en verstelbare aanaarder van AVR , gewasbeschermingsmiddel zoals Proxanil van Belchim . Perfomante veldspuiten die tot de laatste druppel verspuiten . De Bodemkundige dienst van België die online diensten aanbiedt om bemestingsplannen op te stellen . Wat dacht u van een volautomatische zakaanhanger of het magazijnsysteem van Deprez : een onbemande heftruck haalt er voor u een van de (tot 300) kisten  uit de rekken ! Ook de Vlaamse overheid mag op deze beurs niet ontbreken .

 

http://www.sillonbelge.be/nl/article/nieuweproductenopinterpomindekijker/4706.aspx

 

Interpom / Primeurs 2008

16:08 Gepost door md in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: landbouw, aardappel, vakbeurs, interpom |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.