23-11-08

Aardappel en frietvaria

Enkele weetjes over aardappelen en frietjes en we doen er een foto van een ‘Brown Beard Orchid’(Calochilus paludosus) bovenop.

 

De prijzen van de frietaardappelen gaan verder de dieperik in : 7.5 euro voor 100 kilogram.Tafelaardappelen doen het beter .

 

In Gent nam een dief 250 euro uit de kassa van een frituur om vervolgens in het water te springen . Het was een koud kunstje om de dief uit het koude water te vissen.

 

Oostendenaar Mike van Schuylenbergh bakt voortaan echte Belgische frietjes in het Thaise Hua Hin .Voor de gepaste aardappelen moest hij wel 600 kilometer verder zijn inkopen doen.

 

Bij ons schijnt het nieuwe concept ‘ Food Expres’ succesvol te zijn ; een combinatie van winkel en snackbar met warme en koude hapjes.

 

De universiteit van het Amerikaanse Maine krijgt 200000 $ staatssteun voor het ontwikkelen van nieuwe ziektevrije aardappelrassen.

 

Tijdens het IYP was er in Lima nog deze aardappelmeeting : Peru sets potato exhibition in IMC of APEC

 

In Belarus stijgt het volume verwerkte aardappelprodukten : Belarus: production of potatoes products to increase

 

Een nieuwe trend in de het bestrijden van ziekten en plagen is het ontwikkelen van pesticiden op basis van look : UK: Garlic-based pesticide passes eco test

Vriendelijker voor de gebruiker en het milieu !

C_paludosus_23Nov04_1

10:31 Gepost door md in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gent, aardappel, look, peru, maine, hua hin |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.