10-09-08

Chimborazo

Een vreemde naam als titel .

’ Chimborazo’ zou wel eens het hoogste punt op onze wereldbol kunnen zijn!. Deze vulkaan werd al eerder bezocht door Alexander von Humboldt , dit begin Negentiende Eeuw  tezamen met de Franse botanist Aime Bonpland .

Ecuador - Wikipedia

Chimborazo (vulkaan) - Wikipedia

Baron Alexander Von Humboldt - The Great Unknown, The Great Explorers

 

In Ecuador kan men het jaarrond aardappelen telen . Is dit een zegen of een vloek ? Feit is dat alleen verse aardappelen zullen verkopen !? Geen nood om de aardappelen lang op te slaan maar wachten op een betere prijs hoeft ook niet …

Tot 2000 meter boven de zeespiegel valt er best aardappelen te telen , hoger wordt het te koud en kunnen ze bevriezen !

In het Noorden van Ecuador is de grond van vulkanische oorsprong en wordt ook de ‘ Negro Andino’ genoemd : zuur en het gehalte aan Aluminium wil wel eens toxische vormen aannemen . Dit in tegenstelling met Chimborazo !

Ecuador - World Potato Atlas - CIP-collab

 

Typisch is het gerecht Locro : Recetas de Locro

 

Met toevoeging van gedroogd bloed noemt men dit gerecht ‘yaguarlocro

and yaguarlocro, a potato soup with chicken intestine and gizzard, and lam blood on the side pictures from south america photos on webshots

 

Recipes | Ecuador

Reistips : Ecole Travel - Ecole Idiomas

 

Het is dan ook in het jaar van de aardappel dat er vanuit ons landje steun komt om de aardappelteelt  in Ecuador te steunen ; zowel het telen van lokale rassen als de verkoop ervan . Hiervoor is de ngo triasngo.be - Latijns Amerika dienstig en lees er wat meer over op VILT - Vlaams Informatiecentrum over Land- en Tuinbouw = Het Conpapa Chimbarazo Project .

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.